matis-large“Για την καθαριότητα χρειάζεται συνεννόηση δήμου και δημοτών”. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, στο …

σημερινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Για να παραδεχτεί: “Δεν πάμε καλά στα θέματα συνεννόησης”.

Ο κ. Μάτης έθεσε το θέμα των κατειλημμένων λεωφορειολωρίδων, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατό να ελευθερωθούν με αστυνομικές τακτικές. “Η συνεννόηση είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει ο ίδιος ο δήμαρχος”, πρόσθεσε.

Για το θέμα της παρουσίας του δήμου στη ΔΕΘ, ο κ. Μάτης υποστήριξε πως “ο δήμος την περίοδο της Έκθεσης πρέπει να είναι παντού. Δεν είναι θέμα αν θα έχει περίπτερο στην ΔΕΘ, αλλά τι θα γίνει στην πόλη την περίοδο της ΔΕΘ”. Ζήτησε “να διασφαλιστεί ότι η πόλη την περίοδο της έκθεσης θα είναι σε κατάσταση ομαλότητας”.

Ρώτησε τι θα γίνει με τη μισθοδοσία 468 επιπλέον συμβασιούχων από τον αρχικό προϋπολογισμό(είναι οι δικαιωμένοι από τα δικαστήρια που επανήλθαν στην εργασία τους) κι αναρωτήθηκε τι θα γίνουν τα μπάζα από το έργο στη Νέα Παραλία, με την επισήμανση ότι “υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το κατά πόσον είναι πράσινο το έργο”.