psomiadis-300x169Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αναφορικά με την νέα της απόφαση, να αυξήσει το συντελεστή ΦΠΑ από 13 σε 23% στις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης από την 1η Σεπτεμβρίου, άσκησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

Κάνει λόγο «για φορομπηχτική πολιτική που φτάνει πλέον στα όρια της παράκρουσης». Μάλιστα, η δήλωση – παρέμβαση του κ. Ψωμιάδη είναι άκρως επίκαιρη, τη στιγμή που τα λουκέτα στα καταστήματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Και, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ένα με πάρα πολλές προεκτάσεις.

Ποια η τύχη των επιχειρηματικών, των υπαλλήλων που απασχολούν, των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν, τις παροχές υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, την ποιότητα των παροχών, τις υπέρογκες φορολογικές «υποχρεώσεις» που καλούνται να ανταπεξέρθουν, τον τουρισμό –που πριν από έναν χρόνο, η ΝΑΘ έκανε προσπάθειες για να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό δώδεκα μήνες το χρόνο;

«Καλώ την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να επανεξετάσει τη στάση της, να μην βάλει ταφόπλακα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα, να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής, μειώνοντας τους συντελεστές του ΦΠΑ, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της χώρας. Σταματήστε να στραγγίζετε και να εξοντώνετε τους μικρομεσαίους, η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, δεν αντέχει άλλη άδικη φορολόγηση», τονίζει.

Α.Π.


από το http://www.kentrinews.gr/?p=32531