thessaloniki_20110808Η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, η οποία, όπως όλα δείχνουν, μας οδηγεί ολοταχώς σε παγκόσμιο κραχ, φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των σημερινών εφημερίδων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θέμα της τοπικής Θεσσαλονίκης, για την παραλία και τα έργα… Αναλυτικά:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φόβοι για παγκόσμιο κραχ λόγω και της υποβάθμισης των ΗΠΑ".

"Φόβους για ένα παγκόσμιο κραχ τροφοδότησε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την Standard & Poor's, ενώ η Ευρώπη επιχειρεί να ορθώσει τείχος προστασίας για το ευρώ και την επίθεση των αγορών ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο έλεος των Κινέζων η Αμερική και η παγκόσμια οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ύφος στυγνού εντολέα το Πεκίνο υπαγορεύει ταπεινωτικούς όρους στον Ομπάμα, απαιτώντας περικοπή των κοινωνικών παροχών και των αμυντικών δαπανών στις ΗΠΑ. Φοβούνται για Μαύρη Δευτέρα τα Χρηματιστήρια".

ΕΘΝΟΣ: "Τηλε...θεατές της κρίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ρυθμό διακοπών αντιμετώπισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης της διεθνή οικονομική έκρηξη. Περιορίστηκαν σε τηλεδιασκέψεις μετά το σοκ της πιστοληπτικής υποβάθμισης των ΗΠΑ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ οι Έλληνες θα πληρώσουν το χρέος με τα νησιά τους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πιο ισχυρό παγκόσμιο όργανο των Μασόνων έβαλε στο στόχαστρο τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ σχεδιάζει μέχρι και την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρέχουν πίσω από τους οίκους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ταπείνωση του υποβιβασμού της πιστοληπτικής ικανότητάς τους ζουν από προχθές οι ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο ξένο πιστωτή τους την Κίνα, να απαιτεί μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. Ο οίκος αξιολόγησης Standard & poor's μιλά για πολιτική αναξιοπιστία και απειλεί με νέα υποβάθμιση τις ΗΠΑ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οικονομικό Περλ Χάρμπορ τρομοκρατεί ευρωζώνη και Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η υποβάθμιση των ΗΠΑ από στην Standard & poor's προκαλεί σεισμό στην παγκόσμια οικονομία. Η σκιά της δίδυμης κρίσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη φέρνει άνοδο στα επιτόκια δανεισμού και βαθύτερη ύφεση. Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις σε ΕΚΤ,G7 και τηλεφωνικές συνομιλίες των πανικόβλητων ηγετών με το βλέμμα στραμμένο στα χρηματιστήρια".

ESPRESSO: “Αγωνία για την Ορθούλα”.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην επέμβαση που πρέπει να κάνει η γνωστή τηλεπερσόνα Ορθόλα Παπαδάκου.

ΕΣΤΙΑ: "Παγκόσμια ανησυχία για την υποβάθμιση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέχρι πρό τινος είχαμε συνηθίσει να ακούμε για τις υποβαθμίσεις της δική μας οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητος του ελληνικού δημοσίου. Τον τελευταίο καιρό οι υποβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολογήσεως είχαν αρχίσει να αναφέρονται και σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τακτοποιούν και τα καταπατημένα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ειδική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" των εκτάσεων του Δημοσίου που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες ετοιμάζει η κυβέρνηση, στο πρότυπο της ρύθμισης για τα αυθαίρετα. Στόχος, η είσπραξη τουλάχιστον 1,5 δισ.ευρώ από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Εργα στην παραλία με μισθούς τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ένα μεγάλο εργοτάξιο δοκιμής του εργασιακού μοντέλου που θέλει να επιβάλει η τρόικα στην Ελλάδα θα μετατραπεί άμεσα και για τα επόμενα δυόμισι χρόνια η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για το έργο της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της δημιουργίας οκτώ νέων θεματικών πάρκων.

ΤΑ ΝΕΑ: "Παγκόσμιο φρενοκομείο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ και ο φόβος της επόμενης μέρας. Συνεχείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των μεγάλων χωρών για να αποφευχθεί κύμα πανικού. Στο στόχαστρο μπαίνουν και πάλι οι οίκοι αξιολόγησης για τον ρόλο τους στην επέκταση της οικονομικής κρίσης. Εκστρατεία για προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά η Ελλάδα-τηλεφωνική επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου με Ρομπάι".

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία σε τρεις ηπείρους. Σε κερδοσκοπικό κλοιό οι αγορές".

"Νευρική κρίση στις διεθνείς αγορές μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη S&P. Εντείνονται οι φόβοι για νέο κύκλο πιέσεων στα χρηματιστήρια. Μέσα στο Σαββατοκύριακο Ομπάμα, Μέρκελ και Σαρκοζί αναζήτησαν τρόπους ανάσχεση στην επίθεση των κερδοσκόπων με συντονισμένες κινήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ισχυρές αναταράξεις στις αγορές από την υποβάθμιση των ΗΠΑ".

"Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τον πανικό στις αγορές μετά την επέκταση της κρίσης, από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής κατάταξης των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's στερώντας από την αμερικανική οικονομία την ανώτατη αξιολόγηση ΑΑΑ για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».