sporos_02Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα συναντηθούν φέτος κτηνίατροι από όλα τα μέρη του κόσμου για να συμμετάσχουν στο 20ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κτηνιατρικής Οδοντιατρικής, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.

 

Η σημασία της οδοντιατρικής φροντίδας στα ζώα συντροφιάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ζώων, όταν αυτή παραμελείται είναι συχνά και πολλές φορές πολύπλοκα. Οι έλληνες κτηνίατροι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν και να προλάβουν τις τυχόν επιπλοκές.

Μάλιστα στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού λειτουργούν κτηνιατρικές κλινικές ειδικευμένες –μόνο- στην αντιμετώπιση οδοντιατρικών περιστατικών όχι μόνο για ζώα συντροφιάς αλλά και για παραγωγικά ή άγρια ζώα ζωολογικών κήπων.

clip_image002

«Πρόκειται για ένα κλάδο της κτηνιατρικής με πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ελκυστικό από επιστημονική άποψη, καθώς οι τεχνικές αλλά και η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και μπορεί να μας κάνει καλύτερους, στην παροχή ιατρικής φροντίδας.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες κτηνιάτρους να παρακολουθήσουν τις εργασίες και όλες τις τελευταίες εξελίξεις από σημαντικούς επιστήμονες που έρχονται από διάφορα πανεπιστήμια και κλινικές του κόσμου.

Θεωρούμε επιτυχία που η Ευρωπαϊκή Κτηνιατρική Οδοντιατρική Εταιρεία έκανε αποδεκτή την πρότασή μας, το συνέδριο αυτό να γίνει στην Ελλάδα καθώς η οικονομική κρίση έχει στερήσει από πολλούς συναδέλφους φέτος, τη δυνατότητα να συνεχίσουν την επιστημονική τους κατάρτιση συμμετέχοντας σε σεμινάρια και συνέδρια που γίνονται στο εξωτερικό και απαιτούν υψηλό κόστος.

Επίσης είναι ζωτικό, με αφετηρία το συνέδριο, να ενημερωθούν οι έλληνες ιδιοκτήτες μικρών ζώων για τη σημασία που έχει η πρόληψη, η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη θεραπεία καθώς κυρίως από άγνοια καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα ιατρεία, ακραία περιστατικά με σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στο κόστος της θεραπείας αλλά και στην ποιότητα ζωής του ιδιοκτήτη και του ζώου »

Επισημαίνει ο έλληνας πρόεδρος του συνεδρίου Βασίλης Ψυχογιός που έχει και ειδίκευση στην κτηνιατρική οδοντιατρική και έχει κληθεί πολλές φορές να παρουσιάσει σχετικά θέματα σε ημερίδες και επιστημονικές συναντήσεις.

clip_image004

Τρία εργαστήρια προσυνεδριακού χαρακτήρα στην Κλινική του ΑΠΘ

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και από 09.30 έως 12.30 θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και τρία εκπαιδευτικά εργαστήρια από Ευρωπαίους και Αμερικανούς διπλωματούχους του Ευρωπαϊκού και του Αμερικανικού Κολλεγίου Οδοντιατρικής Κτηνιατρικής.

Συγκεκριμένα στο πρώτο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αξιολόγηση οδοντικών ακτινογραφιών.

Στο δεύτερο θα εκπαιδευτούν στη χρήση των τελευταίων ιατρικών τεχνολογιών και τεχνικών για τη διενέργεια εξαγωγής οδόντων.

Τέλος στο τρίτο εργαστήριο οι έλληνες κτηνίατροι με την καθοδήγηση ξένων εκπαιδευτών θα εκπαιδευτούν σε διαφόρων τύπων γναθεκτομές. Οι επίσημες εργασίες του συνεδρίου διαρκέσουν από τις 2 μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής στις 09.00 το πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές καθώς και οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό υπάρχουν αναρτημένες στο site www.evds.info

Αποσπάσματα των εργασιών θα κινηματογραφηθούν και θα είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου ενώ θα αναρτηθούν και στις διευθύνσεις: http://www.youtube.com/user/animalhospitalgr

Και: http://vimeo.com/user7224853

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Ψυχογιός –Κτηνίατρος και Πρόεδρος συνεδρίου: 6972 336566 basilis@biovet.gr, animalhospit@gmail.com

Και στα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής

Σεραφείμ Παπαδημητρίου-Κτηνίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρικής

Θεόδωρος Πετανίδης-Κτηνίατρος