Με ένα ευφυολόγημα άρχισε την τοποθέτησή του ο Σωτ. Ζαργιανόπουλος, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ “Λαϊκή Συσπείρωση”. Διερωτήθηκε για ποιον λόγο να υπάρχει περίπτερο του δήμου στη ΔΕΘ:

“Αν πραγματικά ήθελε να αποτυπώσει την εικόνα της πόλης, τι θα μπορούσε να παρουσιάσει σε αυτό το περίπτερο; Τόνους σκουπιδιών, δυσλειτουργίες δεκαετιών”, είπε χαρακτηριστικά…

Το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του αφορούσε τις οικονομικές δυσκολίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. “Όλες οι παρατάξεις είχαν στα συνθήματά τους πως η Θεσσαλονίκη είναι, πάνω από όλα, οι άνθρωποι. Να σταθούμε στο τι συμβαίνει στους ανθρώπους. Η ανεργία έχει εκραγεί –και θα εκραγεί με χειρότερους ρυθμούς ως το τέλος του χρόνου. Τα στοιχεία είναι ψεύτικα. Στους νέους και γυναίκες στη Θεσσαλονίκη η ανεργία ξεπερνά το 40%. Κι όλοι αυτοί αντιμετωπίζονται ως αιτίες της κρίσης”, τόνισε.

Ο κ. Ζαργιανόπουλος υπογράμμισε τον βρόμικο ρόλο των ΜΚΟ: “Όταν τα πράγματα είναι να ανάψουν, εφευρίσκονται ΜΚΟ ή δήμοι, για να το βουλώσουν μερικές χιλιάδες δούλοι, για πέντε μήνες”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά…

Στην τοποθέτησή του επιτέθηκε και κατά της TV100. Όπως είπε “το τοπικό κανάλι της δημοτικής τηλεόρασης εφεύρε από το μυαλό του ότι έκλεισε το ΠΑΜΕ την είδοδο του ξενοδοχείου Ηλέκτρα. Πολύ φοβάμαι επειδή ο σταθμός διοικείται από πρώην στέλεχος Αλαφούζου, αν συνεχίσει έτσι, δε θα ΄χει να ζηλέψει τίποτα από το βόθρο του Σκάι”, υπογράμμισε.

Αναρωτήθηκε, ακόμη, αν “κανέναν δε συγκινεί ότι έγινε άλλο ένα βήμα να παραδοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία το δημόσιο πανεπιστήμιο; Που θα αναγκάσει την έρευνα να εξυπηρετεί την επιχείρηση; Δε ρωτώ το δήμαρχο, γιατί είναι ένας από αυτούς που στηρίζουν αυτήν την πολιτική”, είπε.