dimarxos_thermis_papadopoulos_01Οι προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Θέρμης "απειλούν" τη θέση του δημάρχου, Θόδωρου Παπαδόπουλου. Αυτό υποστηρίζει, σε σημερινό της δημοσίευμα,η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο δήμαρχος προσέλαβε πριν από τρία χρόνια 23 υπαλλήλους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, με τις συνήθεις -τότε- διαδικασίες, τους οποίους τώρα πρέπει να απολύσει, χωρίς να μπορεί να τους αντικαταστήσει. Κι αν τελικά τους απολύσει, θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, στους οποίους φιλοξενούνται εκατοντάδες παιδιά.

Το πρόβλημα ανέλυσε ο κ. Παπαδόπουλος σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Θέρμης πρόκειται να φιλοξενήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012, 500 βρέφη και νήπια σε 23 τμήματα. Σε αυτά εργάζονται 29 υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 31 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. ΑΝ οι 23 από τους 31 απολυθούν, θα κλείσουν τμήματα που φιλοξενούν 250 παιδιά.

Ο δήμαρχος ζητά να εφαρμοστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία «η πρόσληψη προσωπικού μπορεί να γίνεται αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και πριν από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο ή κατ’ ένσταση έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο όριο μέχρι την προηγούμενη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων», και κατ’ επέκταση να εξαιρέσει τους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ α’ βαθμού από τις διατάξεις της εγκυκλίου περί αναστολής προσλήψεων.