boutaris_imvros_01Πρόγραμμα ανάπτυξης και τουριστικής – οικολογικής συνεργασίας μεταξύ Ίμβρου, την Τενέδου, Λήμνου και Σαμοθράκης, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Την πρόταση υπέβαλε κατά …

την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ίμβρο, για τα 20χρονα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο θρόνο του Πατριαρχείου.

Να σημειωθεί ότι, τα τέσσερα νησιά, θα αποτελέσουν στις προσεχείς ημέρες και σταθμούς ενός ράλι σκαφών  ανοικτής θαλάσσης, που θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξει στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Ίμβρου κ. Γιουτζέλ Αταλάι και στην συνέχεια τον Έπαρχο κ. Καμουράν Τασμπιλέκ  παρουσία των Προέδρων των ομογενειακών οργανώσεων, με τους οποίους είχε ουσιαστική και φιλική συζήτηση για την πρόοδο που συντελείται στο νησί, για τις μελλοντικές προοπτικές και τις δυνατότητες συνεργασίας και τον ρόλο των ελλήνων της νήσου.

Στους δύο τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης του νησιού ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε μια φωτογραφία της Θεσσαλονίκης και ένα αντίγραφο της χρυσής λάρνακας από τους Μακεδονικούς τάφους της Βεργίνας και αποδέχθηκε με χαρά την επιθυμία τους να επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη και να συζητήσουν αναλυτικότερα τις ιδέες που παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της συνάντησης.

Δ.Μ.