Για σήμερα, Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

- Συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη . Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η κλιμακούμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών, ισπανικών αλλά και γαλλικών, εσχάτως, ομολόγων.

- Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος». Οι σημερινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα αγώνας μικρών ομάδων με αθλοθέτηση κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. Στις 9 μ.μ. οι λιλιπούτειοι δημότες και επισκέπτες του Μεσαίου θα διασκεδάσουν με μαγικά και άλλα παιχνίδια από το Μαρμέλο. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου. Στις χορευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες. Σε όλους τους συλλόγους θα δοθούν διπλώματα για τη συμμετοχή τους στις επταήμερες εκδηλώσεις του συλλόγου.

- Παράδοση του πορίσματος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων στον πρόεδρο της Βουλής, για την υπόθεση των υποβρυχίων την περίοδο 2002-2009.

- Απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με άλλα 11 σωματεία οργανισμών και φορέων του δημοσίου που, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης –Τρόϊκας για άμεση «κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση».

- 11.00 Συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) με περιφερειάρχες, σε μία ακόμη προσπάθεια να ανασταλεί η απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

- 11.00 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, για τη συγχώνευση των εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π - AGROCERT, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ) σε ενιαίο Οργανισμό υποστήριξης του αγρότη με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ».

- 12.00 Συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης.