xarry klinn_0097Σοβαρός  όσο δεν τον είχαν δει ποτέ οι θαυμαστές του. Προβληματισμένος σαν γνήσιος ποιητής που διαπιστώνει τη γενιά του «να κλέβει από την επόμενη για να ζήσει». Δηκτικός σε μεγάλο βαθμό τόσο για την Πολιτική και τους πολιτικούς, όσο και για το ‘αύριο’.

 

Με αποστάσεις στην έννοια της Ουτοπίας, αλλά διατυπώνοντας τον θαυμασμό του για τον Κάφκα (γεννήτορα της έννοιας), τον Δημοσθένη και… τον Πελοποννησιακό πόλεμο, o Βασίλης Τριανταφυλλίδης έκανε την έκπληξη, μιλώντας πριν λίγο (Τρίτη βράδυ) σε στοά του πεζόδρομου Αριστομένους στην Καλαμάτα, με αφορμή την ποιητική του συλλογή ‘Σκονισμένη Ακτή’. Και έκανε την έκπληξη όχι τόσο για το νέο του βιβλίο (άλλωστε ήταν το 13ο στην καλλιτεχνική του πορεία!) όσο για τις απαντήσεις που έδωσε στο ενθουσιώδες ακροατήριο:

Για τον πόνο που θα οδηγήσει στην ελπίδα.

Για τις μερίδες στους πεινασμένους της Καλαμαριάς που πλέον δεν επαρκούν…

Για τα 46 εκατομμύρια Αμερικανούς (καλά διαβάσατε) που στήνονται στις ουρές για δωρεάν σίτιση

Για την Αριστερά που μια ζωή τον κυνηγούσε αλλά και αυτός το ίδιο έκανε…

Για κάτι χαρτογιακάδες (ο χαρακτηρισμός του γράφοντος…) της καλαματιανής Αρχής που του αρνήθηκε το Κάστρο για να παρουσιάσει θεατρική του δουλειά, επειδή –του είπαν- «ο χώρος δεν συνάδει με το είδος που υπηρετεί»!

Ο Βασίλη Τριανταφυλλίδης, ακόμη μια φορά ευχαρίστησε την γυναίκα του Χαρίκλεια (που τον ανέχεται σχεδόν μισό αιώνα), θύμισε τα χρόνια της εξορίας του στην Αμερική (τα χρόνια της δικτατορίας συν τρία…), για τον γονιό του ‘άνθρωπο των ελληνικών νησιών’, αφού ένα τέταρτο αιώνα εκτοπίστηκε σε ξερονήσια ως κομμουνιστής!
Οσο για την ποιητική δουλειά του καλλιτέχνη; Ιδού ένα μικρό δείγμα, που δίνει τον σπαραγμό του:
«Σε λίγο θα διέλθω/την πύλη του δεσμωτηρίου/και θα ξεχυθώ ως πρόσγειος άνεμος/στους αγρούς με τα ηλιοτρόπια/Μα όπου κι’ αν πάω/’η πόλη θα με ακολουθεί’.
Η ‘Σκονισμένη Ακτή’ του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, κυκλοφορεί σε φροντισμένη έκδοση από τον ‘Γαβριηλίδη’. Τον ποιητή και το βιβλίο παρουσίασαν οι Μεσσήνιοι  διανοούμενοι κ. Δημητρέας και Κοτέας. Δυστυχώς, εκπρόσωποι του Δήμου, των ΜΜΕ κλπ. ‘έλαμψαν’ με την απουσία τους.


από το http://www.mediasoup.gr/node/39281