papathemelis_01“Ακόμα ήμαστε σε μία τραγική κατάσταση” είπε ο επικεφαλής της παράταξης “Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων”, Στ. Παπαθεμελής, αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας. …

“Δεν μπορώ να αντιληφθώ όλη αυτήν την αντιφατικότητα, που πότε λέμε ότι το προσωπικό περισσεύει και πότε πως θα προσληφθούν άλλοι χίλιοι”, αναρωτήθηκε.

Ο κ. Παπαθεμελής υπογράμμισε ότι, παραμονές του 2012, δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόταση για τις γιορτές της απελευθέρωσης της πόλης. Όσο για την αποχή του δήμου από τη ΔΕΘ (“αναμφισβήτητα κάτι θα μπορούσε να κάνει”, είπε) υπογράμμισε πως “πιο εντυπωσιακή από την απουσία του δήμου, έκφραση, δεν υπάρχει”!

Ο πρώην υπουργός πρότεινε, μέσα σε αυτήν την οικονομική συγκυρία η δημοτική αρχή να μη χτίσει, όπως έχει σχεδιάσει ένα αποτεφρωτήριο που θα εξυπηρετήσει “20 Θεσσαλονικείς και 30 άλλους. Σέβομαι τους ανθρώπους που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο να βάλουν την τελευταία λέξη του επιγείου βίου τους, αλλά δεν έχω την αίσθηση ότι οι φορολογούμενοι αυτής της πόλης (για τους οποίους δεν κάνουμε τίποτα να μειώσουμε τη φορολογική τους επιβάρυνση) πρέπει να επιβαρυνθούν με ένα εκατομμύριο ευρώ που θα κοστίσει, όταν υπάρχουν άλλου είδους προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα η λειτουργία των παιδικών σταθμών”, τόνισε.