«Πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Θεσσαλονίκης, δήμαρχος ζητά την παραίτηση αντιδημάρχου στο πρώτο 7μηνο της θητείας του», σχολίασε με πικρία σε δηλώσεις του στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο παραιτηθείς πλέον αντιδήμαρχος Καθαριότητας …

Στάθης Αβραμίδης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, χθες, με μια λιτή ανακοίνωση, «έκανε δεκτή» την παραίτηση του Στάθη Αβραμίδη και αφού τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στη συγκεκριμένη αντιδημαρχία, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος, προσωρινά τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Το πρωί, ο κ. Αβραμίδης συναντήθηκε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης, στην περιοχή του Φοίνικα, με εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και αφού τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τους διαβεβαίωσε πως από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Ήσουν κομμάτι από εμάς», είπαν κάποιοι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, οι οποίοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι. Σχολίασαν δε, απευθυνόμενοι στον κ. Αβραμίδη, πως αυτό που έκανε ο Μπουτάρης με τον ίδιο είναι πρωτόγνωρο.

Ο κ. Αβραμίδης από την πλευρά του, τους είπε: «Με τα αμυδρά μέσα σταθήκατε δίπλα μου. Ανεβαίνατε σε οχήματα που δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ και με στηρίξατε».

Σε δηλώσεις του στον «Τ.Θ.» είπε μάλιστα πως ήθελε να ζήσει την αντιδημαρχία στο πετσί του και να βιώσει τις δυσκολίες. «Ανέβηκα και σε απορριμματοφόρο, έκατσα και συζήτησα επί ώρες με τους εργαζομένους στον τομέα», επισήμανε. Όσο για την αντιμετώπιση που είχε από το Γιάννη Μπουτάρη, αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν περίμενε να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, αλλά να γίνει «μεταξύ τους».

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Αβραμίδης με τους υπαλλήλους στην καθαριότητα, σειρά πήρε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τα «άκουσε» στην κυριολεξία. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της αρμόδιας αντιδημαρχίας, έχοντας δίπλα του ως συνεργάτη τον εντεταλμένο σύμβουλο για την ανακύκλωση Θανάση Παππά. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, παραπονέθηκαν για τις υπερωρίες που δεν πληρώνονται, για τα απορριμματοφόρα που είναι σαράβαλα και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


της Μαρκέλλας Αλεξίου από τον www.typosthes.gr