pazar_xamam_01Να αναβαθμίσει το χώρο γύρω από το Μνημείο Παζάρ Χαμάμ (Βασ. Ηρακλείου και Φραγγίνη) και όλη την περιοχή των Λουλουδάδικων (πεζοδρόμου Φραγκίνη και οδού Κομνηνών), στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέλει ο δήμος.


Σήμερα έγινε σύσκεψη, μεταξύ της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,στην αρμόδια αντιδημαρχία, με θέματις προτάσεις για την αστική αναβάθμιση της περιοχής.
Μια από τις προτάσεις άφορά την ολοκλήρωση των τμημάτων του περιβάλλοντος χώρου που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενες φάσεις αναπλάσεων. Μια άλλη προτείνει την τοποθέτηση πιλοτικού φωτισμού για να ανδειχθεί και το μνημείο και η γύρω περιοχή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, η  Δρ. Αρχαιολόγος – Προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Μακροπούλου, ο Αρχιτέκτων  Μηχανικός – προϊστάμενος τμήματος Τεχνικών Έργων της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Βασίλης Κονιόρδος, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός – προϊστάμενος της διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων, Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης και ο Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Φωτισμού, Κωνσταντίνος Κάπος.
Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους της  Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων, οι οποίες ενσωματώνουν απόψεις και προτάσεις της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.