limani_apobathra_01Άλλη μία σύσκεψη έγινε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία. Παρουσιάστηκε το πρώτο στάδιο της μελέτης για τη βιωσιμότητα του έργου και, για άλλη μία φορά, ακούσαμε πως… το έργο είναι βιώσιμο!

 

Συμμετείχαν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και Δέλτα Νίκος Γιουτίκας.

«Να μη δούμε τη θαλάσσια συγκοινωνία από τη ρομαντική της πλευρά, αλλά ως άμεσο συγκοινωνιακό έργο που θα προσθέσει επιπλέον δυνατότητες μεταφοράς των κατοίκων της περιοχής σε όλο το μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάχης Θεσσαλονικης, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: "Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι να δημιουργηθεί ο φορέας που θα αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του και να διασφαλίσουμε ταχύτητα στην διεκπεραίωση των αδειοδοτήσεων και των παραχωρήσεων γης από τους κρατικούς φορείς, οι οποίες απαιτούνται  για την κατασκευή των έργων υποδομής που πρέπει να γίνουν".