Θέλετε να βρείτε την πιο κοντινή παραλία στη Θεσσαλονίκη με… βοτσαλάκι και ρηχά νερά; Συμβουλευτείτε το κινητό σας! >>>

 

Πρωτότυπες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, απλά και smartphones, παρουσιάζονται στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες μπορούν να δουν “τι παίζει” σε φρέσκιες πρωτότυπες εφαρμογές κινητών, ενώ επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή gusta είναι μια πλατφόρμα κινητών που “δείχνει” σε ποιο κέντρο διασκέδασης, μπαρ, καφέ, βρίσκονται οι χρήστες της. Και μπορεί η χρησιμότητα για τους… διασκεδάζοντες να μη φαίνεται, η διαφήμιση, όμως, για τους ιδιοκτήτες των μπαρ, για παράδειγμα, είναι μεγάλη. Την εφαρμογή έχει προωθήσει Θεσσαλονικιός ερευνητής στο χώρο της καινοτομίας.

Την εφαρμογή για να βρεις τις παραλίες των… ονείρων σου, έχει σχεδιάσει ένας Πατρινός, ενώ υπάρχουν και εφαρμογές στο χώρο του τουρισμού: Παρέχεται, για παράδειγμα, ενδεικτική διαδρομή για τη Θεσσαλονίκη στο κινητό με πληροφορίες για τα μνημεία και τους δρόμους της!

Υπάρχει, φυσικά, εφαρμογή για το παρκάρισμα (την έχει σχεδιάσει… Αθηναίος) που στηρίζεται στις πληροφορίες τις οποίες δίνουν οι χρήστες, ενώ ένας 18χρονος σας δίνει, στο κινητό, τις διευθύνσεις δωρεάν wifi κι όλους τους κωδικούς Ίντερνετ των μπαρ και καφέ της περιοχής που βρίσκεστε!

Φυσικά υπάρχουν και εκπαιδευτικές εφαρμογές, όπως αυτή με στόχο παιδιά 4-7 χρονών, για να μάθουν και να κατανοήσουν γεωμετρία μέσω ipad, παίζοντας έναν τύπο… tetris.