Αθωώθηκε, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 32χρονος blogger, ο οποίος ανήρτησε μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε σκοπό να προτρέψει κάποιον σε διάπραξη αδικήματος. >>>

 

Στην απολογία του ο 32χρονος, που είναι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να εκφράσει την αγανάκτησή του. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι αυτά που ανέγραψε “ήταν υπερβολικά”

Τον 32χρονο εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Κλιμάκιο της ίδιας υπηρεσίας ήρθε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη(το εδώ κλιμάκιο έχει καταργηθεί) και συνέλαβε τον νεαρό.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Μάλιστα, τον συμβούλεψε να βγει στο δρόμο να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα.