Για σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:



* Σήμερα στη Φραγκφούρτη, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

* Αρχισε η δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «Σχολικός Αθλητισμός και δομές Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Αθλητικής Διευκόλυνσης μαθητών-μαθητριών, αθλητών-αθλητριών υψηλών επιδόσεων» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.Το υπουργείο απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους φορείς. Το κείμενο και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1080 . Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

* Αρχίζουν σήμερα και θα διεξαχθούν έως τις 14 Ιουλίου, καθώς και από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ περιόδου 2010, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ). Οι πίνακες με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ανά ειδικότητα που θα ισχύει για όλες τις Περιφέρειες εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο και είναι διαθέσιμοι στη ηλεκτρονική σελίδα του οργανισμού: (www.eopp.gov.gr)

* Από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου η υποβολή αίτησης-δήλωσης από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

* Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», απηύθυνε μέσω της ιστοσελίδας Ανοιχτής Δικυβέρνησης (www.opengov.gr) το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Αλληλεγγύης του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τον νέο υγειονομικό χάρτη.

* Στις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Οι γιατροί αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ.

* Στις 11:30 π.μ. στο γραφείο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8), δημόσια συζήτηση στα αγγλικά θα φιλοξενήσει το Γερμανικό Ιδρυμα Bertelsmann και το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Διακυβέρνησης». Η κρίση της ευρωζώνης ανέδειξε πολλές ελλείψεις στην ικανότητα της Ε.Ε. να διαχειριστεί κρίσεις, στις διαδικασίες ελέγχου του προϋπολογισμού και τις συνακόλουθες κοινωνικές συνέπειες. Αυτά τα ελλείμματα δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με κεντρικά ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης και πολιτικής ηγεσίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σταθερότητα της Ευρωζώνης τίθεται υπό αμφισβήτηση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βρίσκεται σε κίνδυνο.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Βόνης, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας, σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, η Δημοτική Αστυνομία Μινώα Πεδιάδας, η Ιερά Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, οι Σύλλογοι Τοπικών Κοινοτήτων και φορείς του Δήμου.

* Στις 12:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λ. Συγγρού 340) ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, θα δεχθεί- μετά από αίτημά τους- τους πρυτάνεις των ΑΕΙ οποίοι θα τον ενημερώσουν για το σχέδιο νόμου-πλασίου του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Συγγρού 47) συνάντηση της προέδρου του κόμματος, Ντόρας Μπακογιάννη, με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων για το σχέδιο νόμου-πλαισίου του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος, Ελευσίνα), η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους κ.κ. Παναγιώτη Ροϊλό, καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Δημήτρη Γιατρομανωλάκη, αθηγητή Κλασικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins & ερευνητικό εταίρο του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον 6πουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τις θέσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αντιμετώπιση των παθογενειών στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

* Στις 8 μ.μ. στο Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" (Πειραιώς 206, Ταύρος) η έναρξη των προβολών ταινιών και παράλληλων εκδηλώσεων του διήμερου 1ου Φεστιβάλ Ψηφικού Κινηματογράφου.

* Στις 8:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου η συνέλευση των "Αγανακτισμένων" της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη λαϊκή συνέλευση είναι τα ακόλουθα:

-Απολογισμός της μέχρι σήμερα δράσης.

-Καθορισμός της από δω και πέρα δράσης.

-Απόφαση για την συνέχιση ή την αναστολή της αγωνιστικής μας παρουσίας σε καθημερινή βάση στην πλατεία Δημοκρατίας.

-Απόφαση σε περίπτωση που αποφασισθεί η αναστολή για την ημερομηνία επανεκκίνησης.

-Απόφαση σε περίπτωση που αποφασισθεί η συνέχιση του αγώνα ανασυγκρότησης της Συντονιστικής Επιτροπής με τον ορισμό νέων μελών και την ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών σ' αυτά.

-Ψήφισμα-Απάντηση στα περί "πολιτικής βίας" των πολιτών που ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2011 ο πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά και στις ανάλογες πρόσφατες δηλώσεις των βουλευτών Σοφίας Γιαννακά και Αντρέα Μακρυπίδη στο τοπικό και αθηναϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απαλοιφή, αντικατάσταση ή όχι της λέξης "Αγανακτισμένοι" από τον τίτλο που προσδιορίζει το κίνημα των πλατειών.

-Εκλογή εκπροσώπου ή εκπροσώπων στη καθορισμένη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, όπου θα συζητηθούν ζητήματα τα οποία αφορούν την πορεία του κινήματος των πλατειών.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Holly Bar του Micraasia, η έναρξη του Happy Shows Festival (www.happyshowsfestival.gr) με το συγκρότημα Domenica. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου.