Για σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Συνεδριάζει σήμερα η κυβερνητική επιτροπή την οποία θα απασχολήσουν θέματα οικονομίας.

* Πραγματοποιείται σήμερα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξης 21 Οκτωβρίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 (Τ+3).

* Με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, Κρίστοφερ Σμαρτ συναντάται σήμερα το πρωΐ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέχεια θα έχει νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, εν όψει τη συνόδου κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, τη δεύτερη σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, με θέμα την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.

* Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Μετά από πολύμηνη και ταραχώδη διαδικασία οι δικαστές πρόκειται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους για τους εννέα νεαρούς κατηγορούμενους που δικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης.

* Σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ανω Σταυρού και στον οικισμό Αμπελάκια της Ασπροβάλτας το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Μετά τον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου διοργανώνεται λαϊκή βραδιά.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή συνεδράζει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τα φαινόμενα βίας κατά των πολιτών. Θα γίνει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και θα διατυπωθούν προτάσεις.

* Στις 12 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Αγίου Κωνσταντίνου 40).

* Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του μακαριώτατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Χίου, Χαρών, Οινουσσών, Διονυσίου, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 84 ετών.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του γενικού διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Utku Yazan, στον αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αντιπερφεριάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Μουσικοχορευτικό Ομιλο του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Λυρικής Σκηνής, Ν. Μουρκογιάννη.

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης".

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο σχετικά με τους γεωργικούς συνεταιρισμούς.

* Στις 7 μ.μ., εκδηλώσεων συνέχεια στην Καλαμαριά και στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Καλοκαιρινή Πλατεία”, που διοργανώνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ο ομώνυμος δήμος Καλαμαριάς. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Σήμερα στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα παρουσιαστεί “Το κουτί του συγγραφέα” με παιχνίδια δράσης με την Αγγελική Παπαδοπούλου και ομάδα εμψυχωτών.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Samaras (Αθανασίου Διάκου 14, Λαμία) η περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με ομιλητές: τον βουλευτή και γραμματέα Οργανωτικού, Λευτέρη Αυγενάκη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ανδρέου και Αθανάσιο Καρβέλη.