Τα «Κόκκινα Χαλιά» και οι «Νεύμα» θα γεμίσουν με νότες τη νύχτα της Παρασκευής 29 Ιουλίου στην πλατεία του Σταυρού (έναντι Δημαρχείου Βόλβης- γραφείο ΟΜΑΣΚ) στις 21.15. Τη συναυλία διοργανώνει ο «Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Στρυμονικού Κόλπου» και ο «Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος».  Αύριο σειρά έχει η λαϊκή βραδιά και την Κυριακή... Πρωτάθλημα Σκραμπλ!

Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο Α.Σ. «ΓΡΕΚΟΥΣ» διοργανώνει λαϊκή βραδιά στην Αρέθουσα, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ στη Βαμβακιά, το ίδιο βράδυ πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι. Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ Ξηροποτάμου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του στις 21.00 το βράδυ στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγ. Ραφαήλ.
Στο μεταξύ το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου διοργανώνεται τουρνουά Σκράμπλ στο Σταυρό. Ο όμιλος Σκράμπλ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί υπαίθριο καλοκαιρινό τουρνουά «παρά θίν΄αλός» στην παραλία του Σταυρού. Το κεντρικό ταμπλό μεγάλων διαστάσεων θα είναι τοποθετημένο πάνω στην άμμο και εκεί θα γίνουν οι κεντρικοί αγώνες. Παράλληλα θα διεξαχθεί και ανοικτό (χωρίς βαθμολόγηση) τουρνουά ενηλίκων. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ:6977347577