agrotes_xwrafi_1"Στον εισαγγελέα έχουν διαβιβαστεί από τον ΟΓΑ, στοιχεία για αλλοδαπούς που είχαν ασφαλιστεί στον Οργανισμό χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, με ανακριβείς ή και πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών-κτηματιών". Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο …>>>

διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την υπαγωγή Αλβανών υπηκόων στην ασφάλιση του ΟΓΑ.

Από τον ΟΓΑ, επισημαίνει ο κ. Κουτρουμάνης, πραγματοποιήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες, αναδρομική διακοπή της ασφάλισης ή διαγραφή από τα Μητρώα Ασφαλισμένων του Οργανισμού καθώς και ενημέρωση των αρμοδίων Διευθύνσεων Αλλοδαπών, για το ενδεχόμενο ανάκλησης των αδειών διαμονής.

Ο κ. Βελόπουλος είχε καταγγείλει, ότι πολύ μεγάλος αριθμός Αλβανών σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ, αν και θα έπρεπε να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ο βουλευτής είχε επισημάνει, επίσης, την ανάγκη αυστηρότατων ελέγχων προκειμένου να προστατευθεί ο ασφαλιστικός φορέας αλλά και οι Έλληνες δικαιούχοι, που αληθινά δικαιούνται την κάλυψή του.