Χαμηλά κράτησε τη μπάλα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη", Χρ. Μάτης, στην κριτική που έκανε, σήμερα, στη διοίκηση Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Δημαρχείο. Κράτησε, πάντως, αποστάσεις.

Αναλυτικά:
  • Για την καθαριότητα ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και η ανακύκλωση δεν έχει, καν, αρχίσει. Ίδια κατάσταση διαπίστωσε και στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.
  • Για τους συμβούλους του δημάρχου είπε πως προς το παρόν δεν έχουν γίνει τέτοιες προσλήψεις, όμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι σύμβουλοι(σ.σ. του Δημάρχου). Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία αμφισβήτηση των κινήτρων πολλών που δηλώνουν εθελοντές κι ότι έχουν γίνει κάποιες αναθέσεις έργου. Οι προσλήψεις στην καθαριότητα έγιναν μέσω ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ, τόνισε, εκφράζοντας αμφιβολία για το αν θα ισχύσουν και στις προσλήψεις για την «κοινωφελή εργασία».
  • Για το σύστημα εσωτερικού ελέγχου, σχολίασε ότι, παρά τα πολλά προβλήματα διαφάνειας του παρελθόντος, δεν έχει εγκατασταθεί κάτι τέτοιο και γίνονται απευθείας αναθέσεις.
  • Για την κυκλοφορία στους δρόμους, υποστήριξε ότι η παράνομη στάθμευση βρίσκεται στα χειρότερα της σημεία και πως η δημοτική αστυνομία δεν είναι πιο αποδοτική. 
  • Για τα προνόμια εξουσίας, ανέφερε ότι κάποιοι αντιδήμαρχοι θέλουν στάση στάθμευσης μπροστά στο γραφείο τους, αν και υπάρχει σε πολύ κοντινή απόσταση.
  • Για την κοινωνική πολιτική ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πολλές διαφοροποιήσεις.
  • Για τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης είπε πως έχει βελτιωθεί η ακατάσχετη προβολή της διοίκησης, αλλά εξέφρασε το παράπονο ότι δεν είναι βέβαιη η απόλυτη τήρηση της ισοτιμίας στην προβολή, καθώς ο ίδιος έχει κληθεί μία φορά στους έξι μήνες σε εκπομπή. Όσον αφορά τα της οργάνωσης, επισήμανε ότι υπάρχει σχέδιο, αλλά δεν έχουν αυξηθεί τα έσοδα.
  • Για τις "σχέσεις" της Πρωτοβουλίας με όσους τη στήριξαν στο β γύρο (ανάμεσά τους και η δικιά του παράταξη), είπε πως ενώ υπήρχε η δέσμευση να ερωτώνται για κάποιες ενέργειες, δεν ερωτώνται για τίποτα.

"Δύο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 ευχηθήκαμε στο Γιάννη Μπουτάρη να έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει όλα αυτά, τα οποία μας απάντησε στις ερωτήσεις που του είχαμε θέσει. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 έχει αυτή την ευκαιρία. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά τα οποία περιμέναμε. Δεν έχει σηματοδοτηθεί- μέχρι στιγμής- στη ζωή της πόλης η αλλαγή. Εμείς επιμένουμε πεισματικά, ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα της. Και σε αυτήν την προσπάθεια δεν αρκεί μόνο η αλλαγή στη διοίκηση. Χρειάζεται η συμπαράταξη της κοινωνίας, η οποία πρέπει να πιστέψει, ότι η επίτευξη των στόχων που θέτουμε είναι προς όφελος της", τόνισε χαρακτηριστικά.
Δ.Μ.