Τρέχουμε τώρα...

Φορτωμένη η βδομάδα για τον πρωθυπουργό. Μπορεί να έστειλε τον αντιπρόεδρό του και υπουργό Οικονομικών, Ευάγ. Βενιζέλο, στις ΗΠΑ, όμως ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει.

Σε πρώτη φάση αποφάσισε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής την περασμένη Πέμπτη. Προγραμματίζει, ήδη, τις συναντήσεις, την ίδια στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει επίθεση στον κ. Σαμαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγορεί για καταστροφολογία και επένδυση έως τώρα στη χρεοκοπία της χώρας.
Τώρα, πώς από τη μία θα ανταλλάσσει χειραψίες μαζί τους και θα τους ενημερώνει και πώς, από την άλλη, θα τους κατηγορεί ως καταστροφείς, αυτό μόνον ένας Παπανδρέου το γνωρίζει. Οι σχέσεις Παπανδρέου-Σαμαρά πάντως εξακολουθούν να διανύουν περίοδο μεγάλης ψυχρότητας όπως προκύπτει και από τη χuεσινή πολύ βραχύβια συνομιλία που είχαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την επέτειο της Μεταπολίτευσης.
Αύριο ο πρωθυπουργός έχει... ρεπό και την Τετάρτη θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Αναμένεται να περάσει "αβρόχοις ποσί" μετά την... νίκη των Βρυξελλών.
Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη-ώστε να προλάβει να επιστρέψει ο κ. Βενιζέλος από την Ουάσιnγκτον-θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο πιθανόν και η Κυβερνητική Επιτροπή -μέρα... φουλ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να οριστικοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες και βεβαίως η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, πολύ περισσότερο καθώς η τρόικα έρχεται για νέο, πολύ αυστηρό έλεγχο, στις 16 Αυγούστου.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σεπτέμβρης που έρχεται, για ΄μας τους κοινούς θνητούς, θα είναι δύσκολος. Πολύ δύσκολος...
Γ.Π.