Δεκάδες αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκαν χθες Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δημοτικοί αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., μάζεψαν προϊόντα - μαϊμούδες και προχώρησαν στη μαζική καταστροφή τους, σε απορριμματοφόρο με πρέσα.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο διμοιρίες της Ε.Λ.Α.Σ./Υ.Μ.Ε.Τ. και υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Προσόδων) οι οποίοι διενήργησαν συνολικά 50 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Επιβλήθηκαν δέκα πράξεις βεβαίωσης παράβασης  υπαιθρίου εμπορίου καθώς και τέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
«Η αντιμετώπιση του φαινομένου, αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής αρχής, καθώς είναι κοινός τόπος ότι το παραεμπόριο, επηρεάζει την νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά αφορά και τους ίδιους τους καταναλωτές, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν δεδομένων και των αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που εξασφαλίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο», τόνισε η επικεφαλής της επιχείρησης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.