Κοντινούς προορισμούς, πριν τα Νέα Μουδανιά, προτιμά ένας στους δύο Θεσσαλονικείς, από αυτούς που εγκαταλείπουν την πόλη Σάββατα και Κυριακές, με προορισμό τη Χαλκιδική. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής. >>>

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι, από τα 3.800 αυτοκίνητα ανά ώρα που περνούν από το Λάκκωμα, φθάνουν στα Μουδανιά τα 1.200 περίπου (για Κασσάνδρα και Σιθωνία).
Από την Όλυνθο περνούν για Σιθωνία περίπου 1.100 αυτοκίνητα την ώρα, κάποια από τα οποία είναι μέρος των 1.200 που πέρασαν από τα Μουδανιά αλλά σε αυτά προστίθενται και πολλά από την Κασσάνδρα καθώς υπάρχει εσωτερική υψηλή κίνηση για Σιθωνία.
Από την είσοδο της Αγίας Αναστασίας (Θέρμη) εισέρχονται στο νομό Χαλκιδικής περίπου 900 αυτοκίνητα ανά ώρα. Από αυτά, περίπου 180 κατευθύνονται στη Σιθωνία μέσω Πολυγύρου, ενώ τα υπόλοιπα προτιμούν τις περιοχές της Ιερισσού, της Αρναίας και του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα με την Τροχαία της Χαλκιδικής, το μέγιστο πρόβλημα παρατηρείται κατά την έξοδο των οχημάτων τις Κυριακές και κατά τις ώρες 17.30 έως 22.30, στην Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσ/νίκης από το ύψος της Σωζόπολης και μετά, όπου η μέση ταχύτητα των οχημάτων κυμαίνεται περί τα 25 χλμ την ώρα. Κατά τις ώρες αυτές, προτείνεται οι ταξιδιώτες από την περιοχή της Σιθωνίας να προτιμούν τη διαδρομή μέσω Πολυγύρου, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.