Λέμε να σας προτείνουμε θέατρο για απόψε. Γύρω στα 20 ευρώ, μεν, το εισιτήριο, αλλά δύο παραστάσεις που δίνονται σε θέατρο Κήπου και θέατρο Δάσους, μας υπόσχονται να μας κάνουν να γελάσουμε. Και το ΄χουμε ανάγκη. Η φωτογραφία είναι από την παράσταση στο Θέατρο Δάσους. Αναλυτικά:


Θέατρο
  • Το έργο των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου με τίτλο «Ευτυχώς επτωχεύσαμεν» παρουσιάζεται σήμερα και και αύριο στις 9.30 μ.μ. στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην παράσταση που φιλοξενείται στο θέατρο Κήπου πρωταγωνιστούν ο Φώτης Σπύρου και η Σοφία Βογιατζάκη. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό-παιδικό 15 €, Κανονικό 18 €. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
  • "Φωνάζει ο κλέφτης", στο θέατρο Δάσους, απόψε, στις 9 το βράδυ, για τελευταία παράσταση. Η γνωστή κωμωδία του Δ. Ψαθά, που τη χαρήκαμε, αλλά δεν τη χορτάσαμε, από την κινηματογραφική της άποψη, σε σκηνοθεσία: Πέτρου Φιλιππίδη. Με τους: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσο Κωστή, Γιώργο Καπουτζίδη, Γιώργο Λέφα, Δημήτρη Γεροδήμο, Κλέλια Ρένεση, Πόπη Χριστοδούλου και Βασίλη Μυλωνά.


Μουσική
  • Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στη «Μικρή Σκηνή» και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Απόψε στις 21.30 μ.μ. εμφανίζεται στο συγκρότημα «ΑΨΙΛΙΕΣ» και οι φίλοι τους: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Αργύρης Μπακιρτζής. Θα ερμηνεύσουν τραγούδια των µικρασιατικών παραλίων µε πίστη στη µελωδική γραµµή και οι όποιες διασκευές περιορίζονται στην επιλογή οργάνων και στην ενορχήστρωση. Είσοδος 10 ευρώ.
  • “O κώδικας της Ζωής”, µια µουσική παράσταση όπου η Ζωή Τηγανούρια, µε το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέµπτο της άλµπουµ µε τίτλο “Zoe’s code”, στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών. Είσοδος 10 ευρώ. Έναρξη 21.30.


Εκδηλώσεις
  • Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού γιορτάζουν τον Προφήτη Ηλία και διοργανώνουν τα «Πυλαιώτικα 2011». Σήμερα στις 19:00 μ.μ. θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Προφήτου Ηλία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει από το πρώην δημαρχείο Πυλαίας παρέλαση χορευτικών σχημάτων, η οποία θα καταλήξει στο πέτρινο πολιτιστικό κέντρο όπου εκεί θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της περιοχής «το μοίρασμα του ατζέμ πιλάφ» από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ. Το λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
  • Ανήμερα του Προφήτη Ηλία και κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο δήμος Βόλβης. Πρόκειται για την εορταστική πανήγυρη του ιερού ναού Προφήτου Ηλία στην πλατεία του Άνω Σταυρού και στον οικισμό Αμπελάκια της Ασπροβάλτας. Επίσης απόψε το ΚΑΠΗ Ν. Απολλωμνίας διοργανώνει γιορτή τρίτης ηλικίας στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακό γλέντι. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο «πολιτιστικό καλοκαίρι» που διοργανώνει ο δήμος Βόλβης.
  • Εκδηλώσεων συνέχεια στην Καλαμαριά και στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Καλοκαιρινή Πλατεία» που διοργανώνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ο ομώνυμος δήμος. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Σήμερα στις 20.30 μ.μ. και στην πλατεία των Ρόδων η ομάδα κουκλοθέατρου «Νευρόσπαστον» θα παρουσιάσει παράσταση μαριονέτας για τους λιλιπούτειους φίλους του θεάτρου. Θα παρουσιάσει το έργο «Του παππού τα παραμύθια».


Εικαστικά
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
  • Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση των αρχιτεκτόνων Τάσου και Δημήτρη Μπίρη στο φουαγιέ του δημαρχείου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 24 Ιουλίου.
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
  • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
  • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
  • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011. Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00 Παρασκευή: 10.00-19.00 Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο)
  • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
  • Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», από 3 Μαΐου έως 22 Ιουλίου 2011.
  • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".


Θερινά Σινεμά
  • Μέχρι τις 24 Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία “Μέσα από τις Φλόγες” στον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης, "Σινέ θερμαΐς" (Δημητρίου - Καραολή & Καπετάν Χάψα). Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 21.30 κάθε βράδυ.
  • Στο σινέ «Παράδεισος» στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη προβάλλεται σήμερα στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. η ταινία «Ιρλανδέζικος δρόμος», ενώ στο σινέ «Άλσος» στην περιοχή Δενδροφυτεία, στις Συκιές, σήμερα στις 21.30 μ.μ. μπορείτε να δείτε το φιλμ «The way back».