Για σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σήμερα στις Βρυξέλλες η καθοριστικής σημασίας σύνοδος κορυφής για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, μετά τη συμφωνία κοινής γραμμής Γαλλίας-Γερμανίας.

* Σήμερα τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στην υπόθεση Siemens

* Σήμερα αναμένονται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων των Νοσοκομείων και των συγχωνεύσεων των διοικήσεών τους.

* Από σήμερα 21 έως τις 31 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων μέσω διαδικτύου, με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών, για τους αλλοδαπούς-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι, πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις οδηγίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αλλοδαπών-αλλογενών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr/exams , ώστε να είναι σίγουροι ότι έχουν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας που δηλώνουν ότι ανήκουν και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

* Στις 10 π.μ. στο πλοίο "Φαιστός Παλλάς" ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση ναυτεργατών.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του κόμματος προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

* Στις 10:30 π.μ. στο υπουργείου Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συμπαρίσταται στην κινητοποίηση που οργανώνεται από τον Δήμο και τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

* Στις 11 πμ. στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνικών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο αναλυτικός πίνακας των θεμάτων που θα συζητηθούν, έχει αναρτηθεί στο www.yen.gr

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, Αθήνα) συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ .

* Στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Ναυαρίνου, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του έργου διαμόρφωσης και βελτίωσης του χώρου πρασίνου στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη από το ύψος της οδού Εγνατίας ως την οδό Τσιμισκή.

* Στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, κατ' ιδίαν συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, με την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), κοινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ) Ενεργείας και του ΚΤΕ Περιβάλλοντος του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τις πολιτικές του υπουργείου σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον, καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του.

* Στις 12.30 μ.μ., Συνέντευξη Τύπου οργανώνει η παράταξη "Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη" μας με τα Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, στον ημιόροφο του Δημαρχείου.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής της Μάλτας, καθηγητή, Michael Frendo.

* Στις 2 μ.μ.- ώρα Ελλάδας- στις Βρυξέλλες η κρίσιμη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με θέμα την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

* Στις 5 μ.μ., στo Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, στην Ακτή Βασιλειάδη, συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχο Eliezer Marom, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Σούλης.

* Στις 6:30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπυτξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, με τη διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

* Στις 7 μ.μ. στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 221), η περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

* Στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στον κλάδο των κατασκευών και η Πολιτική Πρόταση του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην Αίθουσα του ΤΕΕ Θεσσαλονίκης.