"Ο πόλεμος σήμερα έχει μια οικονομική διάσταση - τώρα πια μας κυνηγούν οικονομικά. Εμείς προσπαθούμε να επιβιώσουμε, κι ελπίζω να τα καταφέρουμε. Πάντως, είμαι αισιόδοξος, ως προς αυτό. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να σταματήσει η ζωή επειδή κάποιοι το θέλουν έτσι ή αλλιώς".
Με τα λόγια αυτά περιγράφει, τη σημερινή κατάσταση, ο Θύμιος Καρακατσάνης. Ο δημοφιλέστατος ηθοποιός, που αύριο και μεθαύριο ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Δάσους για να παρουσιάσει τη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, μίλησε στην Κυριακή Τσολάκη και στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής".
Για την κρίση που βιώνουμε θεωρεί ότι "τα κόμματα μας έφεραν εδώ, τα κόμματα θα μας πάνε και πιο πέρα. Και ίσως και τα κόμματα να θάψουμε κι εμείς". Ξεκαθαρίζει πως "δεν είναι όλα τα κόμματα ίδια, αλλά καταλήγουν εκ του αποτελέσματος στο ίδιο συμπέρασμα, δυστυχώς. Αυτό το ξέρει καλά ο απλός κόσμος, που τραβάει όλα όσα τραβάει"…
Κι όταν τον ρωτούν αν μπορεί κάποιος πολιτικός να βοηθήσει και πώς, απαντά: "Ναι, μπορεί να βοηθήσει μόνο αν σηκωθεί να φύγει! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσουμε σε ένα καθεστώς ακυβερνησίας, αλλά ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος να διαλέγει".
___________________________________________________________