Τρεις επιθέσεις, κατά νεαρών γυναικών, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, είχαν στο ενεργητικό τους δυο νεαροί, ηλικίας 17 και 20 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. >>>
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Πέμπτης, 14-07-2011, στον Εύοσμο, άρπαξαν από 32χρονη, που βρισκόταν μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας της, την τσάντα της, η οποία περιείχε 350 ευρώ. Μάλιστα, όταν 34χρονη φίλη της γυναίκας προσπάθησε να τους εμποδίσει, την έσπρωξαν και πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Ένας τρίτος νεαρός, που ήταν μαζί με τους δύο συλληφθέντες, πήρε από εκεί την τσάντα της 34χρονης, με 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, ξημερώματα της ίδιας μέρας, πάλι στον Εύοσμο, ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας σωματική βία, άρπαξε από 30χρονη την τσάντα της, η οποία περιείχε 50 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Πριν μερικές ημέρες, στις 11-07-2011, στον Εύοσμο, ο 17χρονος, άρπαξε από 33χρονη, που έβγαινε από την είσοδο της πολυκατοικίας της, την τσάντα της, η οποία περιείχε 600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα, και αποχώρησε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε ο 20χρονος συνεργός του.
Στο σπίτι του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία επαναληπτική καραμπίνα (χωρίς, φυσικά, να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια), ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, σήμερα, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.