italia_berlouskoni_20110114_01Αποζημίωση 560 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να καταβάλει ο όμιλος "Φίνινβεστ", του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέττι, λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Μονταντόρι. Είναι απόφαση του Εφετείου του Μιλάνου –δευτεροβάθμιο δικαστήριο- κι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει να ελπίζει μόνον στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας –το οποίο δεν του κάνει (συνήθως) τα χατίρια… >>>

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο όμιλος του ιταλού πρωθυπουργού, θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρία "Cir" του Ντε Μπενεντέττι, 560 εκατομμύρια ευρώ (η πρώτη απόφαση όριζε ποσό της τάξης των 750 εκατομμυρίων ευρώ) για τη διαφθορά που το 1991 επηρέασε την δικαστική διαμάχη για τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου "Μονταντόρι".

Μετά από σειρά εξελίξεων, η διαμάχη αυτή είχε λήξει ευνοϊκά για τον "μίστερ τιβί". Η Cir, θα λάβει το εν λόγω ποσό μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με την παρέμβαση σειράς τραπεζών που λειτουργούν ως "εγγυητές".

Ο επιχειρηματίας Κάρλο Ντε Μπενεντέττι είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του "Καβαλιέρε".

Ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, τις περασμένες εβδομάδες, είχε προσπαθήσει να "παγώσει" την καταβολή του όποιου ποσού, με φωτογραφική διάταξη σε σχέδιο νόμου που προέβλεπε ότι θα πρέπει να θεωρούνται δεσμευτικές, και να εκτελούνται, μόνον οι τριτοβάθμιες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που αφορούν αποζημιώσεις εταιριών. Αντέδρασε η αντιπολίτευση και απέσυρε τη διάταξη, επιμένοντας, πάντως, ότι "είναι απόλυτα ορθό και μπορεί να ξαναπροταθεί στο μέλλον".