Στις διαρρήξεις κατοικιών με θωρακισμένες πόρτες ειδικευόταν μια σπείρα Γεωργιανών, που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα ήταν τόσο καλά καταρτισμένοι που άνοιγαν τις θωρακισμένες πόρτες χωρίς να αφήνουν εμφανή ίχνη, και φυσικά στη συνέχεια έπαιρναν από τα σπίτια ότι πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα έβρισκαν.


Μέλη της συμμορίας ήταν δύο 35χρονοι Γεωργιανοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Ανάληψης, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν τρεις σάκοι ταξιδίου με πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χαρτονομίσματα, κ.α) και διαρρηκτικών εργαλείων.
Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το τελευταίο δίμηνο του 2010 και αρχές του 2011 διέρρηξαν τις θωρακισμένες πόρτες επτά διαμερισμάτων στην κεντρική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, από όπου αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χρυσαφικών και χρηματικών ποσών.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία της συμμορίας ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.