Από αριστερά η κ. Α. Τζώνη Προϊσταμένη Δράσης της ΧΑΝΘ, ο νικητής κ. Γ. Τζιανουδάκης, ο κ. Κ. Δημητρίου Διευθυντής Δράσης, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ, η νικήτρια κ. Π. Περακάκη, η κα Ρ. Σεμερτζιάν Senior Community Relations Coordinator της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και ο κ. Δ. Παππάς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ.

Η ΧΑΝΘ και εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους το έριξαν… στην ανακύκλωση και κάλεσαν το κοινό να ανακυκλώσει παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και αξεσουάρ, στον ειδικό κάδο συλλογής που έχει τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΧΑΝΘ. >>>

 

Στην πρωτοβουλία ανακύκλωσης που διοργάνωσαν, συμμετείχαν συνολικά 250 άτομα εκ των οποίων δύο τυχεροί ύστερα από κλήρωση κέρδισαν από ένα ποδήλατο πόλης. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «36 παράθυρα για το περιβάλλον» που πραγματοποίησε η ΧΑΝΘ με την υποστήριξη της εταιρίας.  

Ως γνωστόν, τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον εάν πεταχτούν στους κάδους απορριμμάτων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα επιμέρους υλικά των συσκευών αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων (π.χ. οικιακής χρήσης), εξοικονομώντας πολύτιμους φυσικούς πόρους.

Ο ειδικός κάδος συλλογής θα παραμείνει στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΧΑΝΘ για όλους όσους επιθυμούν να επιδεικνύουν συνεχώς και έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος !

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αναζητήσεις παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, αξεσουάρ και μπαταρίες που μένουν ξεχασμένα στα συρτάρια σου  ή σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου, περιμένοντας…να ανακυκλωθούν;