perifereiakos_4Οπλισμένοι με ιδιαίτερη υπομονή πρέπει να είναι οι Θεσσαλονικείς που πήγαν, για μια βουτιά, στις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Αλλά κι εκείνοι που προτίμησαν την Ασπροβάλτα και τις ακτές της Καβάλας, δεν πάνε πίσω…

 

Την καθυστέρηση στην Εγνατία οδό, στο τμήμα από τον Προφήτη ως τη Θεσσαλονίκη, προκαλούν τα έργα κατασκευής σταθμού διοδίων στο Λαγκαδά. Εκεί τα ρεύματα κυκλοφορίας από δύο συν τη βοηθητική λωρίδα μειώνονται στο ένα. Παρά τις προσπάθειες των τροχονόμων που βρίσκονται εκεί, η κίνηση γίνεται με τεράστια δυσκολία και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Στη Χαλκιδική, το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία: Στο γνωστό μετά τη γέφυρα της Νέας Ποτείδαιας στο δρόμο προς τα Νέα Μουδανιά, αλλά και στα Νέα Φλογητά. Ουρές που φθάνουν ως τα δυόμισι χιλιόμετρα σχηματίζουν, εκεί, τα αυτοκίνητα που επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς πιο άνετη η επιστροφή για όσους επέλεξαν τις ακτές της Πιερίας. Μόνον στα διόδια των Νέων Μαλγάρων υπάρχουν ουρές, αλλά η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.