Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Ενεργοί πολίτες - Οικολόγοι στην πράξη" Χρήστος Μάτης κάνει δηλώσεις μετά την άσκηση  εκλογικού του δικαιώματος του κατά την διάρκεια των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2010.Θεσσαλονίκη, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αμοιβαίες διευκρινίσεις θα λύσουν το θέμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό πιστεύει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χ. Μάτης. >>>

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μάτης, παραδέχεται ότι “η εικόνα που δημιουργήθηκε με αφορμή την αυριανή ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, δεν είναι ευχάριστη”. Εκφράζει, όμως, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι “δεν υπάρχει κανένας που να σκέφτεται ότι θα μπορούσε να απαγορεύσει μια πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη” και πως “δεν υπάρχει κανείς που να θέλει κάτι τέτοιο. Πολύ δε περισσότερο όταν ομιλητής είναι ο Μίκης Θεοδωράκης”.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάτης πιστεύει ότι “η καχυποψία μπορεί να διαλυθεί” με “προσωπική επικοινωνία του δημάρχου με τον Μίκη. Ο Δήμαρχος το προσπάθησε, ο Μίκης απαιτεί μία συγγνώμη. Ας αποσύρει ο δήμαρχος και τυπικά την επιφύλαξη του για τη διενέργεια της εκδήλωσης στην πλατεία και ο Μίκης την απαίτηση για συγγνώμη”, προτείνει ο κ .Μάτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνει ότι “ο μεν Μίκης δικαιούται να κάνει ομιλίες”, ο δε δήμαρχος “δικαιούται να έχει άποψη για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη. Κρίνεται για αυτά που λέει και κάνει για την πόλη από τους δημότες”. Παραδέχεται ότι πρέπει να μπουν κανόνες στη λειτουργία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όμως προσθέτει πως “καλώς ή κακώς ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλλει αυτούς τους κανόνες με αστυνομικά μέτρα (εδώ κανόνες στο διπλοπαρκάρισμα δεν μπορούμε να επιβάλλουμε). Ούτε αρκεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χρειάζεται μία ευρύτερη συναίνεση, η οποία μπορεί να αναζητηθεί με πρωτοβουλία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου”.