PALAU_DE_LES_ARTS

«Γέφυρα επικοινωνίας» με την Βαλένθια της Ισπανίας και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και με ελληνικές πόλεις  «στήνει» η Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να αναμεταδώσει απευθείας την παράσταση της όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι. >>>

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 13 Ιουνίου, στις 21.00,  στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο χώρο του υπαίθριου αμφιθεάτρου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011.

Συγκεκριμένα η  Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών θα προβάλει δορυφορικά σε γιγαντοοθόνη, από το “Palau de les Arts Reina Sofia” (Παλάτι των Τεχνών της Βασίλισσας Σοφίας - φωτογραφία) της Βαλένθια της Ισπανίας, την τρίπρακτη Όπερα του Giacomo Puccini “TOSCA” ,ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η δράση, γνωστή ως VIVA EUROPA 2011,13thJUNE, εντάσσεται στο στόχο του Ευρωπαϊκού Έτους να ενθαρρύνει και να στηρίξει –μέσω της ανταλλαγής εμπειριών - τις προσπάθειες της Κοινότητας, των χωρών-μελών, των περιφερειακών και των τοπικών αρχών, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα προάγει τον εθελοντισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.