Για σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:



* Ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics 2011. Oι αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.

* Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών η σημερινή.

* Σε ισχύ από σήμερα το θερινό πρόγραμμα δρομολόγησης των λεωφορείων ΕΘΕΛ και των τρόλλεϋ ΗΛΠΑΠ .

* Στις 9:30 π.μ. στη διασταύρωση της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την 2ας Μαΐου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, σε χώρο που θα έχει σημανθεί, η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας και οι Δήμοι σε συνεργασία με το Βήμα FM 99,5 συνεχίζουν τη δράση καθαρισμού των σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι τόσο στα θέματα οδικής ασφάλειας όσο και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αισθητική της πόλης.

* Στις 9:30 π.μ. στο κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για τον περιφερειακό Τύπο με την υποστήριξη της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, του Δήμου Λέρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εφημερίδας "Κόσμος του Σαββατοκύριακου" με θέμα: "Οικονομική Κρίση και Τουρισμός - Ανατροπές στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό Πρόβλημα". Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος ως ομιλητές ευρωβουλευτές, βουλευτές, εκπρόσωποι των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο πρόεδρος και μέλη του ελληνικού τμήματος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, καθώς και δημοσιογράφοι από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας της Βουλής ειδική εκδήλωση της παγκόσμιας συνόδου νεολαίας παρουσία 250 νέων ηλικίας 12 έως 17 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση αυτή που γίνεται στο πλαίσιο των παγκοσμίων αγώνων Special Olympics 2011, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, η πρόεδρος των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Tim Shriver και δύο μέλη της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας. Επίσης, έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής, οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι πρώην [ρόεδροι της Βουλής, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jacques Rogge, ο περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπουργοί ξένων κρατών και άλλοι επίσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

* Στις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και στις 6 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ. στην παραλία του Λευκού Πύργου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για θέματα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων πραγματοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δασών, οι Εθελοντικές Οργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ τα stands παραχώρησε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κοινού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και για την δράση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2011 ως Διεθνές Ετος Δασών και Ευρωπαϊκό Ετος Εθελοντισμού.