metro_vardaris_01

Κανείς υπεύθυνος δε βάζει υπογραφή για να αρχίσει το έργο του μετρό στην οδό Δελφών! Ο λόγος; Τα εδάφη είναι σαθρά και το πλάτος των δύο σηράγγων που θα ανοιχθούν εκεί, ιδιαίτερα μεγάλο.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”, στην περιοχή όπου έχει σχεδιαστεί να βρίσκεται ο σταθμός «Ανάληψη», δηλαδή στην οδό Δελφών, μεταξύ της Μάρκου Μπότσαρη και της Πέτρου Συνδίκα, τα εδάφη είναι τόσο σαθρά, που κανείς δε γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθούν στη διέλευση του μετροπόντικα!

Από το σημείο πρόκειται να διέλθουν δύο μετροπόντικες με κεφαλές διαμέτρου 6,5 μέτρων. Επειδή θα διέρχονται από σαθρά εδάφη, θα πρέπει να… ανοίξουν ταχύτητα. Έτσι, ο όγκος χώματος που θα απομακρυνθεί βίαια, στην πορεία τους, θα είναι μεγαλύτερος –ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τα τούνελ και τις γύρω πολυκατοικίες…

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι, ενώ η οδός Δελφών επρόκειτο να κλείσει σε όλο της το πλάτος από τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι την Πέτρου Συνδίκα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκτελεστούν οι κατασκευαστικές εργασίες του μετρό, φτάσαμε στο Μάιο και ουδείς αρμόδιος βάζει την υπογραφή του για να ξεκινήσει το έργο στην περιοχή. Αντίθετα, η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη.

Να επισημανθεί ότι ο διευθυντής έργων μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και 23 φορέων της Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα έργα κατασκευής του μετρό, είχε δηλώσει, επί λέξει: «Η κατασκευή του σταθμού ''Ανάληψη'' είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Αφενός έχουμε τα χειρότερα εδάφη που έχουμε συναντήσει ποτέ, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα, και αφετέρου μειώθηκε το εύρος του σταθμού σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε οι δύο σήραγγες να συγκλίνουν πολύ. Η Θεσσαλονίκη με την κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού θα μπει στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».