Μπορεί ο κλάδος των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας να βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε «νέα ναυτιλία ή τουρισμό της Ελλάδας, βγάζοντάς την από την κρίση και γλυτώνοντάς την από την χρεοκοπία». >>>

Αυτό υποστήριξε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ), Αναστάσιος Τζήκας(είχε διεκδικήσει, για μικρό χρονικό διάστημα και την κάθοδό του στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης), ο οποίος έχει εκλεγεί, πλέον, πρόεδρος στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.
Ζήτησε να γίνει η Ελλάδα ένα εργοτάξιο νέων τεχνολογιών ξαθ χαρακτήρισε το 2011 ως μια χρονιά επιβίωσης για τον κλάδο, τα προβλήματα του οποίου είναι: μείωση τζίρου 6,2% το 2009 συγκριτικά με το 2008 και 5,6% το 2010 σε σχέση με το 2009, σημαντικό περιορισμό κερδοφορίας, αύξηση των επισφαλειών, έλλειψη εξωστρέφειας, υψηλές οφειλές του δημοσίου προς τις εταιρίες και κωλύματα των επιχειρήσεων στη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες.
Ο κ. Τζήκας υπογράμμισε, ότι στην περιφέρεια η πτώση τζίρου των επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών υπολογίζεται για το 2010 σε ποσοστό άνω του 50%. Γι αυτό και ζήτησε να γίνουν άμεσα ανακατανομή των δαπανών της χώρας προς όφελος των νέων τεχνολογιών και ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.
Ανακοίνωσε ότι στην «Τεχνόπολη» έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα 15 εταιρίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στα επόμενα χρόνια το Επιχειρηματικό αυτό Πάρκο, μοναδικό στην Ελλάδα, θα χαρακτηρίσει και το νέο προφίλ της Θεσσαλονίκης.