Ο Μίκης Θεοδωράκης στο βήμα της εξέδρας στην πλατεία Αριστοτέλους


Η πλατεία Αριστοτέλους αποθέωσε σήμερα το βράδυ το Μίκη Θεοδωράκη! Οι Αγανακτισμένοι πολίτες με την πληθωρική όσο και ζωηρή παρουσία τους έδωσαν μαζί με το μουσικοσυνθέτη ξεκάθαρο μήνυμα: Όχι στο μνημόνιο. >>>

‘’Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως το Λευκό Πύργο για να καταγγείλουν το μνημόνιο και να πουν έξω η τρόικα. Κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος’’ βροντοφώναξε ο αειθαλής μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του λίγο μετά τις 20.00 και αφού είχαν μιλήσει οι κ.κ. Κασιμάτης και Ζουράρις.
Κάτω από τις επευφημίες του πλήθους που κατέκλυσε την πλατεία ο Μίκης Θεοδωράκης σφυροκόπησε ανελέητα την κυβέρνηση και την πολιτική της
‘’Από το καλοκαίρι του 2009 έως σήμερα βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που εκπορεύεται από διεθνή κέντρα που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης’’. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για ενδοτισμό στην εξωτερική πολιτική και για ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας αφού όπως τόνισε έσυρε τη χώρα στη λαιμητόμο του Δ.Ν.Τ.
Ξεχωριστά σημεία της ομιλίας που προσέδωσαν το ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα του μουσικοσυνθέτη:
‘’Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ όπως ισχυρίζονται μερικοί και γι’ αυτό ίσως νιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες’’.
‘’Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ’ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», κάνουν λάθος''.
‘’Άλλοτε λέγαμε ελευθερία ή θάνατος. Σήμερα φτάσαμε στο κατάντημα να ταυτίζουμε την ελευθερία με την ξένη εξάρτηση και το δίλημμα να είναι τρόικα ή ελευθερία’’ ανέφερε ενώ διακήρυξε την Πατριωτική Αναγέννηση ως μονόδρομο ‘’για να γίνουμε ανεξάρτητοι, ελεύθεροι και κυρίαρχοι. Θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και μεγάλες θυσίες. Όμως η ελευθερία δε χαρίζεται, κερδίζεται’’ κατέληξε.
_________________________________________________________________

από το www.difernews.gr