Άναψε… φωτιές η επαναλειτουργία του ALTER! Οι τεχνικοί, μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν δύο γεγονότα: Πρώτον ότι δεν ειπώθηκαν οι πραγματικοί λόγοι που το κανάλι δεν …>>>

εξέπεμπε δελτία ειδήσεων και δεύτερον ότι συνεργείο του Mega έδωσε εικόνα σε άλλα ιδιωτικά κανάλια από την κινητοποίηση των “Αγανακτισμένων” στο Λευκό Πύργο.

Τα μέλη της ΕΤΙΤΒΕ χαιρετίζουν την επαναλειτουργία του Alter, επισημαίνουν, όμως, ότι “όλοι οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και εκπομπών του σταθμού στο νέο ξεκίνημα, απέδωσαν την μη λειτουργία του σε … σκοτεινές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στον ALTER και σε …. άγνωστα συμφέροντα που επιδίωκαν το κλείσιμο του σταθμού.  Απέκρυψαν δηλαδή ότι ο σταθμός δεν λειτουργούσε απλά γιατί οι εργαζόμενοί του ήταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα πέντε μηνών. Απέκρυψαν, ακόμη, ότι η αγάπη τους προς τον σταθμό ήταν η αιτία που δέχτηκαν να άρουν την επίσχεση και να επανέλθουν στην εργασία τους, χωρίς να τους καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα, παρά μόνο κάποια έναντι”.

Όσο για τη  συμπεριφορά των υπευθύνων του δελτίου ειδήσεων των 20.00 του MEGA CHANNEL που έδωσαν απευθείας εικόνα από την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων πολιτών» στον λευκό πύργο, η ΕΤΙΤΒΕ υποστηρίζει πως λειτούργησε “ως απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στους τεχνικούς του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ALTER, οι οποίοι δεν είχαν άρει την επίσχεση περιμένοντας να τους καταβληθούν τα συμφωνηθέντα έναντι.  Δεν έφτασε όμως αυτό, την ίδια εικόνα έδωσαν, ζωντανά και στο  STAR CHANNEL, το οποίο, θυμίζουμε, πριν λίγο καιρό έκλεισε το παράρτημα του στην Θεσσαλονίκη, στέλνοντας στην ανεργία, απροειδοποίητα σε ένα πρωινό, δέκα πέντε εργαζόμενους, επειδή στηρίχθηκε σε αυτές τις ενέργειες”.

Με την ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΒΕ εκφράζει τη λύπη της “ για αυτή τη συμπεριφορά επειδή βάζει ταφόπλακα στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, από τα οποία, όσα δεν έκλεισαν, απολύουν τους εργαζόμενούς τους σιγά σιγά και αργοσβήνουν”.