ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ Γ ΔΗΛΩΣΕΙΣΕίναι στον αέρα –και μάλιστα μάχεται για μια δημόσια επιχείρηση διαχείρισης του νερού- το blog των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ. Στη διεύθυνση http://sypeyath.blogspot.com/, χθες, Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, έγραφαν:

“Πού είσαι φίλε Γιάννη”; (σ.σ. η ανάρτηση αναφέρονταν στον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη). Και συνέχιζαν:

“Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα Γιάννης Μαγκριώτης κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα του νερού της πόλης». «Δημιουργούν ένα ιδιωτικό μονοπώλιο και ψεύδονται ότι δήθεν θα διατηρήσουν την τιμολογιακή πολιτική. Οι ιδιώτες θέλουν να κερδίσουν. Αυτά είναι ανυπόστατα», τόνισε ο Γιάννης Μαγκριώτης και κάλεσε τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμαρχο και το Νομάρχη Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση, λέγοντας: «Είναι βουβοί και άβουλοι». Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να προχωρήσει στο ξεπούλημα του νερού της πόλης. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τους όρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ (παραχωρείται το 23,02%) και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν αναλάβει την διακυβέρνηση θα ακυρώσει τη διαδικασία”. 

Φυσικά, είναι μια ανάρτηση από το … παρελθόν. Θυμίζουν τι έλεγε και τι έκανε, ο κ. Μαγκριώτης, όταν κυβέρνηση ήταν η… Νέα Δημοκρατία! Τώρα; Σιγή ιχθύος…