Για σήμερα Δευτέρα 16 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

* Τρίωρες στάσεις εργασίας στην αρχή της πρωϊνής και της απογευματινής βάρδιας, έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι στάσεις θα γίνουν από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. και από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.

* Πολιτικές ομιλίες στο Περιστέρι, την Καισαριανή και τον Ταύρο πραγματοποιούν σήμερα ο Χάρης Καστανίδης, η Λούκα Κατσέλη και Λάμπρος Μίχος, αντιστοίχως, στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ με θέμα την πολιτική συγκυρία, οι οποίες διοργανώνονται με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

* Στις 9:15 π.μ. στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο - Μέγαρο Μουσικής

(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1) η έναρξη των εργασιών του 12ου Καταστατικού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που θα διαρκέσει έως τς 19 Μαΐου.

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, με τον υπουργό Γενικής Διοίκησης Επιθεώρησης Ποιόηττας, Ελέγχου και Καραντίνας (AQSIQ) της Κίνας, Zhi Shuping. Κατά τη συνάντηση θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΥΠΑΑΤ και AQSIQ για θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μέχρι σήμερα, έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΥΠΑΑΤ και AQSIQ τα υγειονομικά πιστοποιητικά που απαιτεί η κινεζική αρχή για την εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, αλιευμάτων και ακατέργαστων δερμάτων, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών αυτών των προϊόντων.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού, Δημήτρη Δρούτσα, με τον αναπληρωτή υπουργόε Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Alexander Grushko.

* Στις 3:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας (10:30 π.μ. -ώρα Ν. Υόρκης) θα προσαχθεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο νότιο Μανχάταν, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν.

* Στις 5 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

* Στις 6 μ.μ. στη βουλή συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη (Ζωοδόχου Πηγής 73, τηλ.: 210-3815-433) η παρουσίαση του νέου περιοδικούο για την ποίηση, «Τα Ποιητικά». Για το περιοδικό θα μιλήσουν: Γιάννης Βαρβέρης (ποιητής), Τιτίκα Δημητρούλια (κριτικός λογοτεχνίας), Κώστας Γ. Παπαγεωργίου (ποιητής) και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (κριτικός λογοτεχνίας).

* Στις 8 μ.μ. στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Μητροπόλεως 23, τηλ.: 210 3634-117) η παρουσίαση του τεύχους 25 του περιοδικού (δε)κατα, αφιερωμένο στην Λατινο-Αμερικάνικη Λογοτεχνίας, Μυθιστόρημα, Διήγημα, Ποίηση, Συνέντευξη, Φωτογραφία, Κριτική, Σχόλια. Μια λογοτεχνία με σφρίγος, δύναμη και ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας. Ενας φάκελος με 12 διηγήματα συγγραφέων από επτά χώρες και ποιήματα 26 ποιητών από δέκα χώρες, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, κριτικές. Παρουσίαση: Κλαίτη Σωτηριάδου. Συντονιστές τεύχους: Ρήγας Καππάτος, Γιώργος Ρούβαλης

* Στις 8:30 μ.μ. στο Ρέθυμνο, συνεδριάζουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.