iraklis_silallitirio_20110510_01

Πάνω από 20.000 φίλοι του Ηρακλή διαδήλωσαν, απόψε, στην πλατεία Αριστοτέλους, της Θεσσαλονίκης, για την απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ να ρίξει την αγαπημένη τους ομάδα στη Β Εθνική.

 

Το παρόν στη διαμαρτυρία έχουν δώσει παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Βασίλης Χατζηπαναγής, Φάνης Τουντζιάρης, Λάκης Παπαϊωάννου, Κώστας Αϊδινίου, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, μπασκετμπολίστες της ομάδας και αθλητές από τα υπόλοιπα τμήματα του Γ.Σ. Ηρακλής. Παρόνετες, επίσης, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές (της Ν.Δ. και της ΔΗ.ΣΥ.), ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απ. Τζιτζικώστας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του "Γ.Σ. Ηρακλής", Ντίνος Γωγάκος, ο οποίος ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε, για την Πέμπτη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ν. Πιλάβιο, ώστε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του Ηρακλή. Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, ζήτησε "να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, όλων των ομάδων", ενώ όλοι οι ομιλητές τόνισαν πως ζητούν ισονομία και διαφάνεια.

"Δε θα γίνει ο Ηρακλής σάκος του μποξ", τόνιζε ο κ. Γωγάκος, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσιαμπής, ο οποίος κρέμασε, πριν λίγες ημέρες, τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έδωσε μια άλλη πτυχή της ιστορίας: Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς δουλειά επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Μοναδική "άτυχη" στιγμή, τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν, κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την ώρα που μιλούσε, στο βήμα, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χάρη Αηδονόπουλο.