vafopoyleio-2-vert-500Στη δημιουργία «Σπουδαστηρίου του Γ.Θ. Βαφόπουλου», προχώρησε η νέα εφορευτική επιτροπή του Βαφοπούλειου πνευματικού κέντρου. Στόχος της, να γίνει το αρχείο του σπουδαίου λογοτέχνη ευρύτερα προσιτό σε κοινό και μελετητές.

 

Το σπουδαστήριο στεγάζεται στον τέταρτο όροφο του Βαφοπούλειου και περιλαμβάνει την προσωπική βιβλιοθήκη του ζεύγους Βαφόπουλου, που αποτελείται από 7.000 βιβλία και περιοδικά, αλληλογραφία με λογοτέχνες (όπως οι Καβάφης, Παλαμάς, Καζαντζάκης, Σικελιανός, Ελύτης και Βενέζης), χειρόγραφα των έργων του, μεταφράσεις του ποιητικού έργου του, προσωπικά έγγραφα και αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών. Επίσης, στον ίδιο χώρο βρίσκεται και η προσωπική βιβλιοθήκη του ακαδημαϊκού Πέτρου Χάρη, φίλου του Γιώργου Βαφόπουλου.

Η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Λειψιστινού δήλωσε, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ότι θα αναζητηθούν πόροι για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Γιώργου Βαφόπουλου.

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από αύριο μέχρι τις 8 Μαΐου, περιλαμβάνει συναυλίες τζαζ, έντεχνης και κλασικής μουσικής, καθώς και ημερίδα με θέμα «Είναι αυτό Τέχνη (;)».