glezos_velvendos_20110521_01Για αντισυνταγματικότητα του «Καλλικράτη» που “καταπατά την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα έννοια της αυτοδιοίκησης”, μίλησε, σε εκδήλωση, στο Βελβεντό, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλης Γλέζος. >>>

 

Ειδικά για το θέμα του Βελβεντού, που, με τον Καλλικράτη… αναγκάστηκε να συνενωθεί, έδωσε το σύνθημα για εκστρατεία ενημέρωσης όλου του ελληνικού λαού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση σας πρέπει να γίνει κτήμα όλου του ελληνικού λαού» κι ότι «το Βελβεντό αποτελεί φάρο αντίστασης ενάντια στον «Καλλικράτη», παράδειγμα για όλη την Ελλάδα».

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο οι πολίτες του Βελβεντού άκουσαν τον κ. Γλέζο να μιλά για στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος, αναγκαιότητα άμυνας και εξέγερσης των τοπικών κοινωνιών καθώς και ανάδειξη ανάλογων παραδειγμάτων πανελλήνια, όπως του Βελβεντού με τη στάση του απέναντι στον Καλλικράτη και την αναγκαστική συνένωση που του επιβλήθηκε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού», Μανώλης Στεργίου απένειμε στον Μανώλη Γλέζο τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του διαχρονικού αγώνα και της προσφοράς του στη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ παράλληλα τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της.