eyath_pame_20110525_01Να κάνουν επαφές με διοικήσεις και εργαζομένους φορέων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν αποφάσισαν στη Νομαρχιακή επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, όμως… >>>

 

Όσον αφορά την επίσκεψη στον ΟΛΘ Α.Ε., που επρόκειτο να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε. Το ΠΑΣΟΚ ενημερώνει με ανακοίνωσή του πως αυτό έγινε επειδή η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα απουσιάζει στην Αθήνα και η επαφή θα γίνει εν ευθέτω χρόνω.

Άλλες επισκέψεις γίνονται στην ΕΥΑΘ Α.Ε. και στο ΑΠΘ, το οποίο μπορεί να… γλιτώνει την ιδιωτικοποίηση, όμως, δεν έχει… σάλιο ούτε για νερό και φως!

Η απόφαση του τοπικού ΠΑΣΟΚ ελήφθη μετά από ζυμώσεις που ήταν ιδιαίτερα έντονες. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επέμεναν πως “δεν υπάρχει άλλη λύση για να σωθεί η χώρα, πέρα από την ιδιωτικοποίηση κάποιων φορέων, που θα βοηθούσε στο να εξοικονομηθούν άμεσα, χρήματα”. Κάποιοι άλλοι, όμως, επέμεναν πως “κάτι τέτοιο είναι εκτός πολιτικής, γίνεται βιαστικά και δε θα αποφέρει τα αναμενόμενα”. Και οι δύο τάσεις συνέκλιναν στην ανάγκη ενημέρωσης από τα ίδια τα δ.σ. των φορέων.

Οι δυο τάσεις στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν και στις δηλώσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων του ΟΛΘ Α.Ε. και της ΕΥΑΘ Α.Ε. Ο Στ. Αγγελούδης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη του λιμανιού, ανήμερα της κυβερνητικής απόφασης για εκχώρηση, έβαζε “κόκκινες γραμμές” στη διάθεση μικρότερου ποσοστού από το 51% σε ιδιώτη και “απειλούσε” πως, καθώς δεν είναι κυβέρνηση, αν γίνει κάτι διαφορετικό, δε θα ήταν εκεί να συνυπογράψει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV100, την ακριβώς επόμενη μέρα, έκανε λόγο για “λεονταρισμούς” όσων δε βλέπουν λύση και δεν έπαιρνε ξεκάθαρη θέση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, γενικολογώντας για το καλά των επενδύσεων και παραπέμποντας για τις θέσεις του σε ένα άρθρο που είχε γράψει για την τοπική εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” σε εποχή που δεν υπήρχε ορατή, στον ορίζοντα, η λύση της εκχώρησης μεγάλου μέρους των μετοχών σε ιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι, χθες, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και μέρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην είσοδο του κτιρίου, από όπου και η φωτογραφία του Βασ. Βερβερίδη.

eyath_pame_20110525_02