samaras_egkainia_nd_20110216_01“Οι φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης (18/5) είναι η πιο ισχυρή σφυγμομέτρηση και θα στείλουν πολυσήμαντο μήνυμα. Ξέρουμε ποιοί δεν θέλουν να το ακούσουν και γι' αυτό δεν θέλουν να γίνονται φοιτητικές εκλογές”.

 

Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε ένα ακροατήριο με πάθος και παλμό, ο κ. Σαμαράς δήλωσε βέβαιος για μια νέα νίκη της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, την 24η στην ιστορία της και κάλεσε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να πάρουν μαζικά μέρος και να εκλέξουν τη νέα ΕΦΕΕ, η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντα των φοιτητών και θα εκδίδει κοινά αποτελέσματα.

«Θα σαρώσει η ΔΑΠ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Τέτοιος ήταν ο ενθουσιασμός που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, σε κάποια στιγμή, πως «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη».

Επανέφερε την πρόταση για κατάργηση του ασύλου των κακουργηματικών πράξεων στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι όλοι το θέλουν αυτό, αλλά δεν τολμούν να το πουν.

Μίλησε για αξιολόγηση των πάντων στα πανεπιστήμια, για πτυχία με αντίκρυσμα και όχι πιστοποιητικά μελλοντικής ανεργίας και ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, καθώς δεν βλέπουν να έχουν μέλλον στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση στη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ έχει το πρόγραμμα για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε οριζόντιες περικοπές, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να δώσει στους συνταξιούχους την αξιοπρέπεια που τους αφαίρεσαν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα έχει μεγάλο πλούτο και εμφανίζεται χρεοκοπημένη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι αυτό τον πλούτο θα αξιοποιήσει και θα ανοίξει μια νέα ελπίδα για τον ελληνικό λαό.

Την ομιλία του παρακολούθησαν βουλευτές της ΝΔ (Κ. Γκιουλέκας, Γ. Ιωαννίδης, Στ. Καλαφάτης, Θ . Καράογλου), ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Παν. Ψωμιάδης, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη του κόμματος.