papariga_20110105_01Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε δηλώσεις της, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, τόνισε:

 

«Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» . Κι εξήγησε πως η κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι λύση και διέξοδος υπάρχει όταν στόχος είναι η ανατροπή του πολιτικού συστήματος. “Δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό εάν υπάρχει η κυριαρχία των μονοπωλίων”. τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο λαός βρίσκεται σε δίλημμα ή χρεοκοπία ή οργανωμένη αντεπίθεση”. Και πρόσθεσε: “Λύση και διέξοδος υπάρχει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων”.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ευρωπαίοι εταίροι να σκοπεύουν στο… κούρεμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε τον κίνδυνο “να χρεοκωπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα και να βοηθήσει με τη χρεοκοπία του την ανάκαμψη των ολίγων”.

Έκανε λόγο για “πόλεμο που πρέπει να διεξάγει ο λαός σε βάρος της δικτατορίας των μονοπωλίων, σε βάρος της δικτατορίας του κεφαλαίου”. Και υπογράμμισε: “Η δράση δεν πρέπει να στρέφεται κατά πολιτικών κομμάτων, αλλά κατά όσων υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα”.