psomi_01Στην κατοχύρωση του φρέσκου ψωμιού με ειδική σήμανση στα αρτοποιεία αναγκάστηκε να προχωρήσει το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελίες για πώληση αρτοσκευασμάτων με προψημένη ζύμη.

 

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο ενημερώνει πως η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης έχουν προβεί στην έκδοση και κατοχύρωση ειδικού σήματος για την αναγνωρισιμότητα του "Φούρνου της Γειτονιάς".
"Η απόφαση αυτή", εξηγείται στην ανακοίνωση, "ελήφθη μετά από πολλά παράπονα των καταναλωτών, που έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης, αφού κατά την αγορά άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων σε διάφορα καταστήματα, που πουλούν τα ανωτέρω προϊόντα, προέρχονται από κατεψυγμένη και προψημένη ζύμη".
Όπως επισημαίνει το Σωματείο "το σήμα αυτό έχει ήδη διατεθεί σε όλα τα νομίμως αρτοποιεία, στα οποία λαμβάνει χώρα εξ’ ολοκλήρου η παραγωγική διαδικασία αρτοποίησης (ζύμωμα, πλάσιμο, ωρίμανση, ψήσιμο, πώληση) αυθημερόν. Με το ειδικό σήμα θα αναγνωρίζει πλέον ο καταναλωτής ότι από το συγκεκριμένο αρτοποιείο θα βρίσκει πάντα φρέσκο και ζεστό ψωμί και αρτοπαρασκευάσματα της αρεσκείας του".
Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης τονίζουν επίσης πως "με το σήμα αυτό επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός του "Φούρνου της Γειτονιάς" από πρατήρια, σούπερ μάρκετ, bake off και διάφορα άλλα καταστήματα πώλησης άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων".