Για σήμερα Τρίτη 17 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας η σημερινή, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτήν τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ενωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ενωση.

* Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, προχωρά σήμερα η χώρα, διάρκειας 13 εβδομάδων, σε άϋλη μορφή, ποσού 1,250 εκατ. ευρώ, λήξης 19 Αυγούστου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 (Τ+3).

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin

* Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείων Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Νικόλαου Λίτινα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του ΟΛΠ [OLPr.AT] , ενός εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου μας, επιτυγχάνοντας και σημαντική μείωση τους κόστους σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις της.

* Εκθεση για τον διαχρονικό συγγραφέα με βιβλία δικά του, αλλά και όσων έχουν γράψει για εκείνος, καθώς και με οπτικά υλικό για τη ζωή και τέργο του, διοργανώνει με αφορμή τα πέντε μαθήματα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, η Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του 14ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίουι. Η έκθεση ξεκινά μαζί με την έναρξη των μαθημάτων του νέου κύκλου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων για τον Παπαδιαμάντη, των οποίων συντονίστρια είναι η Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, καθηγήτρια τού Τμήματος Φιλολογίας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος τής Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, θα μιλήσουν οι: Ευάγγελος Γκανάς, Μάριος Μπέγζος, Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, και η συντονίστρια.

* Με διευρυμένο ωράριο από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ. θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), διοργανώνοντας εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δύο αυτές. Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2011 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε το θέμα: "Μουσεία και Μνήμη" για τις εκδηλώσεις των μουσείων σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.

* Τρίωρη στάση των εργαζομένων στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, στην έναρξη της πρωΐνής και της απογευματινής βάρδιας.

* Στις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1), η δεύτερη ημέρα του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19/5.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ΗΣΑΠ . Οπως ανακοινώθηκε σχετικά τα τελευταία δρομολόγια πριν τη στάση εργασίας έχουν ως ακολούθως: Από Πειραιά προς Μοναστηράκι στις 11:40. Από Μοναστηράκι προς Πειραιά στις 11:58, από Αττική προς Κηφισιά στις 11:45 και από Κηφισιά προς Αττική στις 11:40 το πρωΐ.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

* Στις 3:30 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες που δίνει στους νέους η Ευρωπαϊκή Ενωση, διοργανώνουν στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων», η Γενική Γραματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας.

* Στις 3:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», χαιρετισμός του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια, στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011 «Οι πράσινες τεχνολογίες ως μοχλός ανάπτυξης». Η ομιλία του κ. Βούγια εντάσσεται στη ενότητα Telecoms Day: Ο ρόλος των τηλεπικοινωνιών στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη. Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών του υπουργείου, Σωκράτης Κάτσικας, θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα την προώθηση των τηλεπικοινωνιών με στόχο τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας. Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών θα παρουσιαστούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, τόσο των οικιακών χρηστών, όσο και των εταιρειών. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι πολιτικές που στοχεύουν στην "πράσινη" ανάπτυξη της αγοράς, με βάση τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη 15η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση που διοργανώνει το Economist.