pegas_mpoutaris_01Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, θα εκπροσωπήσει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στη 12η Διεθνή Συνάντηση Φιλίας και Συνεργασίας Δημάρχων των Μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας από 22-25 Μαΐου 2011, με τη συμμετοχή του συνόλου των δημάρχων του Δικτύου BALCINET.

Το BALCINET, το Δίκτυο των μεγαλύτερων Βαλκανικών Πόλεων δημιουργήθηκε –με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, με σκοπό την ανάπτυξη της διαβαλκανικής διαδημοτικής συνεργασίας. Σκοπός της καθιερωμένης Συνόδου είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των πόλεων μελών, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και ιδεών και η συζήτηση νέων επιτυχημένων τρόπων για την συνεχή ανάπτυξη και ευημερία των πόλεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και κοινές προκλήσεις.

Τα θέματα της φετινής συνάντησης είναι:

1. Αστική Ανάπτυξη

2. Αποκέντρωση

3. Εκπαίδευση, πρόληψη, πολιτισμός, ευκαιρίες και αθλητικές δραστηριότητες για τους νέους.

Ο κ. Πέγκας θα μιλήσει στην ενότητα «Αποκέντρωση» και θα τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης.