tv100_01Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό σε χωριά και πόλεις της Μακεδονίας που ζουν και γιορτάζουν τη «Λαμπρή» με τα πατροπαράδοτα έθιμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης θα παρουσιάσει αύριο, ανήμερα του Πάσχα (Κυριακή 24 Απριλίου) στις 12.30 η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.

Ο Στέλιος Λουκάς που επιμελήθηκε και παρουσιάζει το «Πασχαλινό γιορτάσι στη Μακεδονία» θα «ταξιδέψει» τους τηλεθεατές στο Λιβάδι, τη Χαλκηδόνα, τον Πολύγυρο, την Κονταριώτισσα και το Δίον της Πιερίας γνωρίζοντας τους συνήθειες που τηρούνται με ευλάβεια ως σήμερα και δίνουν ένα διαφορετικό τόνο και χρώμα στις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

Τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 15.30 το Πασχαλινό γλέντι για τους τηλεθεατές της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης θα συνεχισθεί μέσα από την εκπομπή «Ελληνική Μουσική Παράδοση» που επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο Νίκος Αβαγιανός. Στην εκπομπή η οποία αναφέρεται στον εορτασμό του Πάσχα στα Βλαχοχώρια της Έδεσσας συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βλάχων Κεδρώνας «Ο Άγιος Δημήτριος», ο φιλοπρόοδος Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς «Αριστοτέλης» και ο σύλλογος Μικρασιατών νομού Πέλλας «Η μπίγγα». Χορός, κέφι και τραγούδι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εκπομπής που γυρίστηκε στον Κεδρώνα της Έδεσσας.